ВИТАМИНА БЪЛГАРИЯ ООД е консултантска фирма, която предлага услуги в областта на разработка и внедряване на системи за управление.
Консултантите на нашата фирма са ръководили и участвали в разнообразни проекти, като консултанти и одитори на системи за управление, базирани на изискванията на международно признати стандарти и спесификации.
Политиката на фирмата е насочена към сформиране на различни консултантски екипи за всеки проект, чрез включване в екипите на водещи специалисти в сектора на клиента.
Дейността на фирма ВИТАМИНА БЪЛГАРИЯ ООД е обособена в четири направления:
- Управленско консултиране – Интегрирани системи за управление – Системи за управление на качеството, Околна среда, Здравословни и безопасни условия на труд;
- Безопасност на храните – GMP, GHP, HACCP, IFS, BRC, AIB, ISO 22000;
- Подготовка и управление на проекти с външно финансиране;
- Обучение и вътрешни одити.
Експертите от фирмата успешно си партнират с клиенти, външни организации и консултанти.
Екипите на фирма ВИТАМИНА бяха одобрени от Министерството на икономиката за консултанти по проект ПОДПОМАГАНЕ НА МАЛКИ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ОТ МЛЕКОПРЕРАБОТВАТЕЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА СИСТЕМАТА ЗА АНАЛИЗ НА ОПАСНОСТИТЕ И КОНТРОЛ НА КРИТИЧНИТЕ ТОЧКИ - НАССР.
От 2004 година фирма Витамина България ООД е партньор на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите по проект за внедряване на НАССР системи и системи за управление на качеството – ISO 9001.
Нашите консултанти са одобрени по проект на Министерството на икономиката и енергетиката BG 2004-016-711.11.04 „Подкрепа за повишаване конкурентноспособността на българските предприятия – Консултантска грантова схема за малки и средни предприятия”
През 2008 година Витамина България успешно сертифицира въведената във фирмата Система за управление на качеството за съответствие спрямо изискванията на международния стандарт ISO 9001:2000. През 2010 г. Системата беше преработена спрямо изискванията на ISO 9001:2008.
Сред нашите клиенти са:
Евробилд ООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2008, OHSAS 18001, ISO 14001)
Нивел ООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2008, OHSAS 18001, ISO 14001)
Студио БАУХАУС ООД – Разработка и внедряване на Система за управление на качеството (ISO 9001:2000)
КА БИЛД БГ ЕООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2008, OHSAS 18001, ISO 14001)
ЕНЕЛ ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 3 – Разработка и внедряване на Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд (OHSAS 18001)
Голд Стоун ООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, OHSAS 18001, ISO 14001)
Линде Газ България ЕООД – Разработка и внедряване на Система за управление на качеството (ISO 9001:2000)
АПВ Проспект, гр. Прилеп, Македония – Разработка и внедряване на Система за управление на качеството (ISO 9001:2008)
ИНТЕЗА ООД – Разработка и внедряване на Система за управление на качеството (ISO 9001:2000)
Стал 20 ЕООД – Разработка и внедряване на Система за управление на качеството (ISO 9001:2000)
КАМБЕРА И СИН БГ ЕООД – Разработка и внедряване на Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд (OHSAS 18001)
Йотови ООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2008, IFS 5.0)
Милкиекс ООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2008, IFS 5.0)
Лукойл България ЕООД – ВЕРИГА БЕНЗИНОСТАНЦИИ ЛУКОЙЛ – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Търговска верига ФАНТАСТИКО – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хранителни стоки – Плевен АД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 22000:2005, HACCP)
Хранкомерс – ЕТ Нина Радева – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 22000:2005, HACCP)
Палиррия България ЕООД – Разработка и внедряване на Система за управление, спрямо международния стандарт за храните (IFS 5.0)
Елит 95 ООД – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (ISO 22000:2005)
П. Дусман ЕООД – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Биоком Трендафилов ЕООД - Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2008, НАССР)
„Alpha Airport Services” EООД, гр. София, Летищен кейтъринг, част от ALPHA GROUP – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, HACCP)
Амперел ООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 22000:2005, HACCP)
БИМ АС ООД - Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2008, НАССР)
АБЛАМИЛК ЕООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, HACCP)
ФАМА АД – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Зоров 97 ООД, гр. Враца – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, HACCP)
Милки Лукс ЕООД, гр. Бяла Черква - Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
ЕТ Алада, с. Бял Извор - Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Родопчанка ООД, с. Бял Извор - Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Авита ООД - Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Анмар ООД, с. Падина - Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хляб и хлебни изделия ЕООД, гр. Елхово - Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, OHSAS 18001, ISO 22000:2005, HACCP)
„Corpus Diplomatic Catering – CD Cat”, гр. София – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, HACCP)
„1 – Експресно парти” ЕООД, гр. Пловдив – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, HACCP)
Ресторант Чепишев, гр. София – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, HACCP)
„СТРАТОС” ООД - Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, OHSAS 18001, ISO 22000:2005, HACCP)
Скът Мизия ЕАД, гр. Мизия – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, HACCP)
Хотелски комплекс ВАДИС – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 22000:2005, HACCP)
Алди ООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, HACCP)
Еврокакао ЕООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 22000:2005, HACCP)
ЕТ Мебос – Мери Босева – Разработка и внедряване на Система за управление на качеството (ISO 9001:2000)
Джи Ви Ел - Слатина ООД, гр. София (ХЛЕБОПЕКАРНИ ДАУНТАУН) – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, HACCP)
КРУМ ГЕРОВ ТМ ЕООД – Разработка и внедряване на Интегрирана система за управление (ISO 9001:2008, HACCP)
Хотел Палас, гр. Казанлък – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, HACCP)
Хотел Зорница, гр. Казанлък – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, HACCP)
Хотел Езерец, гр. Благевград – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, HACCP)
СПА Хотел Шипково – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2000, HACCP)
Олимпос 99 ООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2008, HACCP)
Стефаника ООД – Разработка и внедряване на Интегрирана Система за Управление (ISO 9001:2008, HACCP)
RadissonSAS Grand Hotel – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
IBEROSTAR Sunny Beach Resort – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
KEMPINSKI HOTEL GRAND HERMITAGE – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
IFA NESEBAR MARE HOTEL– Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
IFA NESEBAR BAY HOTEL – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
IBEROSTAR NESEBAR PALACE HOTEL – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
София Принцес Хотел АД, гр.София – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Тримонциум Принцес Хотел АД, гр.Пловдив – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хотел Шератон– Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хотел ФОРУМ, гр. София – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хотел Централ, гр. София – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хотел Анел, гр. София - Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Верига ресторанти ЛА ПАСТАРИЯ – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Казино хотел София ПРИНЦЕС – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Казино хотел РОДИНА – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Феста Барсело Премиум Хотел – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хотел Чамкория – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хотел Феста Уинтър Палас – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хотел Кемпински, гр. София – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Верига ресторанти ЛА КАПАНИНА – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Хотел Ястребец, Боровец – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Ресторант Алфредо’с Гелъри – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Ресторант Червената къща – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Парк – хотел ВИТОША – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
МБАЛ Токуда Болница София АД – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Верига ЛУЧАНО – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Бъргър ООД – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Астарта ООД – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Майе Фаворит ООД – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Бюфе Кетеринг ООД – Разработка и внедряване на Система за управление на безопасността на храните (HACCP)
Разработени и одобрени за финансиране проекти:
- Фортис АД - Самоков Турист ЕООД - Абламилк ЕООД - Биоком Трендафилов ЕООД
- Скът Мизия АД - П. Дусман ЕООД - Бъргър ООД - Вихас ООД - Полидей 2 ООД - Фама АД
- Авита ООД - Родопчанка ООД - Анмар ООД - ЕТ Алада - Милкиекс ООД - Милкилукс ООД
Услугите, предоставени на нашите клиенти:
• Консултации при разработка и внедряване на системи за управление, отговарящи на изискванията на ISO 9001:2008 (Системи за управление на качеството)
• Консултации при разработка и внедряване на системи за управление, отговарящи на изискванията на ISO 22000:2005 (Системи за управление на безопасността на храните)
• Консултации при разработка и внедряване на системи за управление, отговарящи на изискванията на OHSAS 18001 (Системи за здравословни и безопасни условия на труд)
• Консултации при разработка и внедряване на системи за управление, отговарящи на изискванията на ISO 14001 (Системи за управление на околната среда)
• Въвеждане на Системи за Чисто Производство (Cleaner Production)
• Консултации при разработка и внедряване на системи за управление, отговарящи на изискванията на НАССР (Анализ на риска и контрол на критичните точки), безопасност на хранителни продукти
• Разработка и внедряване на интегрирани системи в хранително – вкусовата промишленост, отговарящи на изискванията на AIB Consolidated Standards, International Food Standard, British Retail Consortium Standards
• Консултации при разработка и внедряване на системи за управление, отговарящи на изискванията на GMP, GHP (Добри производствени практики, Добри хигиенни практики), насочени към хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметичната индустрии
• Консултации при разработка и внедряване на системи за управление, отговарящи на изискванията на повече от един от посочените стандарти и спесификации – интегрирани системи за управление
• Подготовка и управление на проекти с външно финансиране
• Обучение и одити