Това са:
- ISO 22000:2005, Системи за управление на безопасността на храните. Изисквания за всяка организация принадлежаща към хранителната верига
- ISO 15161:2001, Указания за прилагането на ISO 9001:2000 за хранителната и питейната индустрия
- ISO/TS 22002-1:2009, Пререквизитни програми за безопасност на храните – Част 1: Производство на храни
- ISO/TS 22003:2007, Системи за управление безопасността на храните. Изисквания към органите, провеждащи одит и сертификация на Системите за управление на безопасността на храните
- ISO/TS 22004:2005, Системи за управление на безопасносттa на храните. Указания за прилагането на ISO 22000:2005
- ISO 22005:2007, Проследимост в храната и хранителната верига. Общи принципи и основни изисквания при проектиране и прилагане на системата
- ISO 22006:2009, Системи за управление на качеството – Указания за прилагането на ISO 9001:2008 за производителите на селскостопанска продукция (растениевъдство)
При въвеждането на Система за управление на безопасността на храните (с цел сертификация за съответствие с изискванията на ISO 22000:2005) следва да се съобразите с допълнителните насоки, които дават посочените стандарти.
Приложение на ISO 9001:2000 в хранителна и питейна индустрия
Няма коментари:
Публикуване на коментар